állatvédõ adĂł 1 százalék kutya cica
| Adó 1% | BLOG! | Adomány Vonal | Támogatás! | Gazdikereső | Hasznos | Tevékenységeink | @ Írjon! |

Állatmentés, állatmenhely, gazdikereső, kutyaotthon, állatvédő!

állatvédő, állatmenhely, adó 1% támogatás, alapítvány, egyesület, kutya, cica

Egy kutyus, aki már boldog!

Egy kutyus, aki már boldog! Állatok örökbeadása az Ebrendészeten nagy esemény. Így kapnak új esélyt a kidobált, általunk megmentett állatok. Gondosan megválogatjuk az új gazdákat, mert nem szeretnénk a kutyussal kóbor állatként újra találkozni az utcán.

Jó érzés tölt el bennünket, mikor a kivitt állatok kapcsán gazdiktól pozitív visszajelzéseket kapunk.

Ezt a levelet Pamacs gazdája küldte:

Leparkolták a lovat a város közepén?!

Leparkolták a lovat a város közepén?!Állatbarátok vették észre, hogy lakhelyük közelébe valaki kikötött egy lovat. Napról napra jobban aggódtak, mert senkit sem láttak a ló közelébe, senkit sem láttak, aki az állatról gondoskodna.

Miért lehet ott a ló? Valaki így mondott volna le róla? Vagy vágásra vitte oda valaki?

Kutyazápor az Ebrendészeti Telepen

Kutyazápor az Ebrendészeti TelepenAz utóbbi néhány nap többen kutyákat kötöttek, illetve dobáltak be az ebrendészeti telep kerítésén. Sokan az állataikat felelőtlenül szaporítják. Vannak, akik az eladhatatlan ebeket meggondolatlanul utcára dobálják, azoktól mások kárára szabadulnak meg.

Amikor a kutya majdnem megette a nagymamát...

Amikor a kutya majdnem megette a nagymamát...Adott egy család. A családban aranyos kis gyerekek vidáman élnek. A lurkók szülei gondoskodó hangyaként szorgoskodnak, hogy a családnak mindene meglegyen. Mi hiányzik még?! Egy kutya! A család tudatlanul megveszi a kis szőrgombócot. Egy „ír farkas-kaukázusit”. Nincs sok idő az állattal foglalkozni… rá is nől a fejükre...

Meggyógyított tőkés récék kerültek vissza a szabadba!

Meggyógyított tőkés récék kerültek vissza a szabadba!Szeged - Tizenegy tőkés récét engedtek szabadon a Szegedi Vadasparkhoz tartozó Sancer-tavon, a madarakat Az Orpheus Állatvédő Egyesület fogta és szállította be az állatkert természetvédelmi mentőközpontjába. Ott kaptak kezelést és gyógyultak meg.

Tizenhárom legyengült tőkés récét vitt be az Orpheus Állatvédő Egyesület a vadaspark mentőközpontjába a szegedi Zápor-tótól, két madár sajnos röviddel a beérkezése után elpusztult…

Kutya-és cicamentés - örökbeadási akcióhónapot indítottunk!

Kutya-és cicamentés - örökbeadási akcióhónapot indítottunk! Az Orpheus Egyesület állatvédelmi céllal üzemelteti Szegeden az ebrendészeti telepet. Ide a megunt, utcára kidobott, leadott vagy egyéb módon gazdátlanná váló állatok kerülnek. A bekerült egyedeket az ebrendészet munkatársai először karanténban megfigyelik, így szűrik ki az esetleges betegségeket. A megfigyelési idő letelte után az állatokat - ha nem jön értük új gazda - el kellene altatni. Szerencsére az állatvédők a bekerült (egészséges, kiadható) kutyáknak - macskáknak legtöbbször új gazdákat tudnak találni. Így kapnak esélyt az élethez a magukra hagyott háziállatok.

Kacsatetemek a Zápor-tó körül

Kacsatetemek a Zápor-tó körül Több mint egy hete folyamatosan pusztulnak a kacsák a Zápor-tó körül. Nem tudni még mi okozza a tömeges pusztulást, a vizsgálatok folyamatba vannak. Rendszeresen járunk ki a tóhoz, a tetemeket összeszedni.

Sok kutyus és cicus várja örökbefogadók jelentkezését!

Sok kutyus és cicus várja örökbefogadók jelentkezését!  Az Orpheus Állatvédő Egyesület működteti Szegeden az ebrendészetet. Megfigyelési idejüket letöltött, veszettség ellen oltott, féregtelenített, egészséges kutyusok várják megmentőjüket! Figyelem: a telepre folyamatos jelleggel kerülnek be újabb állatok! Ha nem kerülnek gazdához a befogott négylábúak, a hatósági állatorvos elrendelhet akár altatást is! Ezért is fontos az állatvédő szervezet gazdakereső programja.

További információ kérhető a 20/360-98-46-os telefonszámon, az ebrendészet weboldalán is!

Nem fulladtak vízbe – megmentettük őket!

Nem fulladtak vízbe – megmentettük őket!Rendőrségi ügy is lett abból az állatkínzási ügyből, amiben valaki zsákba kötött néhány magatehetetlen cicust, majd egy víztől dagadó csatornába hajította őket. Bizony… emberek, vannak, akik bármire képesek… Sokan nem tudják, hogy az állatokkal ilyen módon bánni BŰNCSELEKMÉNY!

A cicák az ebrendészeten várják szerető gazdik jelentkezését!

Állatkínzás elkövetőit keresik az állatvédők

Állatkínzás elkövetőit keresik az állatvédőkÖt szemrevaló kiskutyát zárt valaki dobozba, majd étel és víz nélkül magára hagyta őket Szeged egyik kertvárosában, Baktóban. Ugyanezen a napon kicsit odébb zsákba csomózott valaki két macskát, majd az esőtől dagadó egyik csatornába hajította őket. A dobozos kutyákat, és a vízbe fulladásuk előtt a macskákat is kimentették az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai. Az esetek sora végtelen.

Rothadó haltetemek a belvárosban!

Rothadó haltetemek a belvárosban!Az egyik napos délelőtt befutott egy hívás! Miszerint egy diszperzites vödörben valami büdös dolog van! Kimentünk a helyszínre, ami a belváros egyik utcája volt. A bizonyos vödör telis-tele haltetemekkel várt ránk. Az emberek jó nagy ívben kerülték el még a járdát is. Igazán gusztustalan és figyelem felkeltő volt. Nem tudni ki, mikor és miért pont oda rakta, rakták.

Kukába dobták a megunt tengeri malacot

Kukába dobták a megunt tengeri malacotEgy állatbarát levitte a szemetet, már éppen dobta volna bele a nagy konténerbe, amikor mocorgást látott. Amikor jobban odafigyelt, akkor látta meg, hogy valaki akváriumostól bedobta megunt állatát a kukába. Az állat nyakán daganatféle nőtt ki, valószínűleg ezért döntött az állat kidobása mellett...

Aki állattal ilyen tettekre képes, az nagy valószínűséggel emberekkel is megcsinálná ugyanezt. A felelőtlenül megvásárolt állatokat a gyerekek / felnőttek hamar megunják, sok esetben az utcára dobálják azokat.