Kérjük támogassa az
Állatok megmentését!

Orpheus Állatvédő Egyesület
OTP. 11735005-20489094
A legapróbb támogatása is sokat jelent!
A megmentett állatok nevében köszönjük! 

| AdhatVonal | SEGÍTS! | BLOG! | GAZDIKERESŐ | KARANTÉNBAN | GAZDÁRA TALÁLT | Durva (+18) | SIKEREK | FONTOS | Adó 1% |

  Orpheus Állatvédő Egyesület

 

  Adó 1%:

  1 8 4 6 4 6 5 4 - 1 - 0 6

 

  Állatmentő számlaszám (OTP):

  11735005-20489094

 

  IBAN: HU68 1173 5005

  2048 9094 0000 0000

  SWIFT Kód (BIC): OTPVHUHB

 

  TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!


 

  E-mail: info[kukac]ebangyal.hu

 

  Tel.: +36.20.360.98.46. [Szeged]

 

  Állatbarát, állatmentő:

  www.zug.hu

  Állatbarát Web kuckó

 

  Ebangyal Gazdikereső

  Kutyamentés, Cicamentés

  Állatvédelem, Gazdikereső


    Elveszett - állatát

    hirdesse meg a www.zug.hu

      ... Állatbarát Web Kuckóban!...

    Partnereink

    TámogatóinkMédiapartnereink:

SerWeb Kft.
Mátrix Alapítvány
Karitáció Alapítvány

TiszaPart Tv

Sanoma Média

Index

Rtl Televízió

TV2, SzuperTV2

Hir24

Class Ft

radio88

Szuperinfó

europa rádió

Déli Apró

 

 

Délmagyarország


F O N T O S !

A weblapon szereplő képek és adatok tájékoztató jellegűek, azok nem minden esetben teljeskörűek.

Tekintettel arra, hogy a bekerült állatok gyakran cserélődnek, a gazdát kereső (segítségre szoruló) állatok listája sem mindíg teljes. Az elveszett állatokat keresők és állatot örökbe fogadni szándékozó állatbarátok is látogassanak el feltétlenül személyesen is a telepre.

A gazdikereső állatok neve kitalált név, a korra és fajtára vonatkozó leírások is tájékoztató jellegűek.

Az állatvédelmi központ információs telefonszáma (nonstop):
+36/20/360-98-46

Az állatvédelmi központ
e-mail címe:
info[kukac]ebangyal.hu

Az adatbázisban található
állatok száma:

2024 db


Utolsó frissítés dátuma:
2015-05-28


Állatmenhely - Adó 1% felajánlása életet menthet!

 

Megmentjük az utcára kidobált, bajban lévő állatokat!


gazdikereső, kutyamentőÁllatmentés, gazdátlan / kóbor állatok védelme

2006-ban sikerült megszüntetni a sintértelepet! Az 1999 óta közhasznú egyesületként működő Orpheus Állatvédő Egyesület Állatvédelmi Központja látja el a kóbor állatok közterületről történő megmentését. Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő munkája révén az állataikat elvesztő lakosság kedvenceiket visszakaphatja, a gazdátlan állatok új reményként a gazdikereső program által befogadóra lelhetnek. A közterületen bajba jutott állatokat megmentjük, a lakosságot lehetőségeinkhez mérten segítjük... A lakosság felelős állattartási normáinak kialakításában aktív szerepet vállalunk. 

Az Állatvédelmi Központ / Ebrendészet állatjóléti okokból részt vesz a hatóságok (rendőrség, nav, önkormányzatok) állatelkobzásaiban befogó/állatmentő szakcsoportként.

Az országban 3200 település van. Sok elavult gondolkodású önkormányzatnál segítjük a reformokat, kérésre továbbképzést, szakmai ismereteket adunk át az állatbarát önkormányzattá alakítás megteremtéséhez.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület magára vette a feladatot (megszüntetve a sintérkedést), és ott dolgozik, ahol a legrosszabb helyzetben lévő állatok vannak. Az "utolsó állomáson"... Mentsük meg Együtt az Állatokat!Általános Tudnivalók az Állatmentő-és Környezetvédelmi Tevékenységről

 

Az Állatvédelmi Központ

 

A telepre bekerült kutyák...Az Állatvédelmi Központ a bajba került, utcára dobott, kóbor, sérült, állatok megmentését végzi Szeged és szűkebb - tágabb környezetében. A központba bekerült állatok egy részét lakossági, önkormányzati, rendőrségi, közterület-felügyelői kérésre szedjük össze, másokat saját gazdájuk, vagy megtalálójuk adja le, egyes esetekben lakossági bejelentésre végzett bejárásokon közterületről helyezzük biztonságba. A megmentett állatokat minden esetben fertőtlenítjük, bolhátlanítjuk, és parazitáktól mentesítjük, (ha nincs jelölve) chipezzük, ellátjuk a szükséges oltásokkal, orvosi kezelésekkel.

 

Az állatvédelmi központ TÖBB mint egy menhely! A közterületről a nap 24 órájában megmentjük a bajba került - segítségre szoruló állatokat. Bízva abban, hogy eredeti gazdája rátalál - a befogástól számított 14 napon belül az állatvédelmi központ az állat eredeti gazdájának jelentkezését (meglévő oltások igazolására megfelelő oltási könyv bemutatásával) várja. Ha ez idő alatt nem kerül elő az állat eredeti gazdája, úgy a megmentett állat bekerül az Orpheus Állatvédő Egyesület "gazdikereső" programjába! Az esetek 95%-ban a bekerült állat szocializálható, emberekhez és állatokhoz szoktatható, így megteszünk mindent annak érdekében, hogy jó gazdát találjunk az elárvult állatoknak. Sajnos az utcáról megmentett állatok 5%-a az élettel össze nem egyeztethető (elütött, kínzott, stb) állapotban kerül be az állatvédelmi központba. Ilyen esetekben (ha nincs mód életmentő gondoskodásra, a további értelmetlen szenvedés elkerülése érdekében) állatorvos általi altatást alkalmazunk.  Az állatvédelmi központba nagyrészt kutyák, de gyakran macskák is bekerülnek.

 

Elveszett állatok

 

A kutyájukat / macskájukat elvesztők feltétlenül látogassanak el személyesen az állatvédelmi központba, mert munkatársaink telefonon / e-mail-ban nem mindig tudnak pontos tájékoztatást nyújtani. A két hetes megfigyelési idő alatt a befogott kutyákat csak eredeti tulajdonosuknak adhatja ki az állatvédelmi központ. A gazda oltási könyvvel illetve az állat törzskönyvével (mikrochip azonosító számmal, törzskönyvi - tetoválási számmal, egyéb azonosítással) tudja igazolni, hogy övé a szóban forgó állat. Befogott macskát az állatvédelmi központ az örökbefogadónak azonnal kiadhatja!

 

Örökbefogadás

 

Az állatokat minden esetben állatorvos is megvizsgálja, így biztosak lehetünk abban, hogy egészséges kutyus / cicus (oltva, féregtelenítve, egyéb külső - belső parazitáktól mentesítve) kerül az új gazdihoz. Mentsen meg egy négylábút Ön is!

 

A gazdájuk, vagy megtalálójuk által leadott állatokat az állatvédelmi központba kerülés után azonnal örökbe lehet fogadni, a közterületről befogott ebeket azonban csak a megfigyelési időn túl viheti el új befogadója.

 

Gazdikeresői / ideiglenes befogadói program

 

Az örökbe adható állatok szocializációs (emberhez, állathoz, a mindennapi ingerekhez) szoktatás után gazdikereső / ideiglenes befogadói programban vesznek részt. A sikeres gazdához jutást / a sikeres kikerülést a kutyák lelki / fizikai feljavítása teszi biztossá.

 

Beteg, magatehetetlen, szenvedő állatok

 

A gazdák házi kedvencei, illetve gazdasági állatai van, hogy gyógyíthatatlan (akár emberre is fertőző) betegségeket kapnak el. Van, hogy az idő előrehaladta végett meg kell szüntetni az állat további szenvedését. A gazda kérésére és költségére a beteg állatot szakszerű / fájdalommentes altatásban részesítjük. Szállításkor az állat szűk környezete mellett kérhető a tágabb élettér (udvar, szoba, stb.) szakszerű fertőtlenítése is. Altatás után az állati tetem szakszerűen ártalmatlanításra kerül.


Elpusztult állatok

 

Fontos, hogy az elhullott állatok tetemeit az állatok gazdái ne hagyják a környezetre (emberre, állatra, élettérre) fertőzésveszélyes módon bomlani. A gazdák házi kedvenceinek, illetve gazdasági állatainak tetemeit nyitvatartási idő alatt környezetvédelmi céllal leadhatják a központban. Kiérkezés előtt telefonon egyeztetni kell az állatvédelmi központ munkatársaival. Kérésre elhullott állatokat a központ (a gazda költségére) háztól is elszállít. Szállításkor a tetem szűk környezete mellett kérhető a tágabb élettér (udvar, szoba, stb.) szakszerű fertőtlenítése is.

A közterületen elpusztult (madarak, macskák, kutyák, egyéb) állatok tetemeit a környezet védelme érdekében is az állatvédelmi központ szedi össze. Rendszeres bejárásokat végzünk, de nem tudunk mindig mindenhol ott lenni. Észlelés esetén köszönettel vesszük hívását!


Költségviselés:


- az utcáról megmentett Gazdás állatok összes költségét az állatért érkező Gazdának kell megfizetni. A mindenkori önköltségi térítési díj (kiszállási/beszállítási díj, napi tartási (karantén) díj, mikrochip beültetés díj, veszettség oltás - féregtelenítés - parazita mentesítés díj, egyéb orvosi, hatósági, ártalmatlanítási költségek díj) az Állatvédelmi Központ faliújságán van kifüggesztve.


- az állatok örökbefogadása új Gazdi számára ingyenes. Ettől függetlenül a chip, oltások és egyéb költségek fedezésére adományként a költségviselését hálás köszönettel fogadjuk.


- tetemmentesítéskor a felmerülő önköltségi árat az állattartónak kell viselnie.

 

Elérhetőség, nyitva tartás:

 

Állatvédelmi  Központ (Ebrendészet Szeged és környéke)

6750 Szeged-Algyő, Gyevi tanya (Irmamajori út)


(Ha eljutott az Algyői Vasútállomásig, ott át kell az aszfaltos úton kelni a vasúti töltésen, majd 700 métert kell egyenesen haladni, ott jobb oldalon van az Állatvédelmi Központ / Ebrendészet)


Ügyelet (elveszett - megtalált állatok, egyéb probléma és elhullott állatok esetén):

06/20/360-98-46 (nonstop, csak konkrét és sürgősen megoldandó esetekben hívja).


Telefon: 06-62/267-440 (üzenetrögzítő),

 

Webcím:www.ebrendeszet.hu


állatmentés

Állatvédelmi Központ - Orpheus Állatvédő Egyesület

állatmentés

Évente 6-800 állatot mentünk meg - állatmentés, gazdikereső

állatmentés

Együtt Csodákra Vagyunk Képesek!

állatmentés

(C) Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület - Ado 1% - AnimalPolice - SintértNE!