állatvédő állatmenhely adó 1 százalék kutya cica mentés
| Adó 1% | BLOG! | Adomány Vonal | Támogatás! | Gazdikereső | Hasznos | Tevékenységeink | @ Írjon! |

Állatmentés, állatmenhely, gazdikereső, kutyaotthon, állatvédő!

állatvédő, állatmenhely, adó 1% támogatás, alapítvány, egyesület, kutya, cica

Kutyaházat kaptunk, köszönjük!

Kutyaházat kaptunk, köszönjük!Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő munkáját sokan figyelemmel kísérik. Nagy öröm számunkra, amikor valaki az ádáz állatos problémák megoldásához segítséget, támogatást, figyelmet, biztatást nyújt. Egy állatbarát hölgy által felajánlott kutyaház az idei télen kutyusok túlélését segíti majd. Szeretettel és hálával fogadunk minden jó szándékú segítséget, mely az évente megmentett nyolcszáz állat megmentésében segít. Hálásan köszönjük!

Állatvédelmi szemléletformálás a fesztiválokon is

Állatvédelmi szemléletformálás a fesztiválokon isAz állatok mentése mellett az Orpheus Állatvédő Egyesület iskolákban, óvodákban, bölcsődékben, intézményekben, fesztiválokon is a felelős állattartásra, a környezettudatos szemléletre oktat. 2014-ben többek között a SZIGET Fesztiválon, a SZIN 2014-en is sikeresen voltunk jelen. A fiatalok egyre nyitottabban és egyre befogadóbban fogadják az állatvédelmi témaköröket, mely nagy örömmel tölt el bennünket.

Augusztus 20 - Elszökhetnek kedvenceink a tűzijáték fény-és hangjátéka miatt

Augusztus 20 - Elszökhetnek kedvenceink a tűzijáték fény-és hangjátéka miattAz ünnepi tűzijáték hang és fényhatással jár. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az állatokra a tűzijáték sokkhatásként hat, amitől elszökhetnek, de az ijedt kutya / macska félelemből támadhat / harapást is okozhat. Seres Zoltán egyesületi vezető javaslata az, hogy az állatok számára a durrogás idejére a gazdik biztosítsanak zárt, hangtól tompított helyet. Megelőző intézkedésekkel a kóborrá váló állatok számát csökkenthetjük, illetve a felelős állattartást segíthetjük elő. Érdemes odafigyelni a háziállatokra, mivel sok kóborrá váló kutya / cica sose kerül haza...

Elromlott a sárga villogónk - Mikuláscsomagot kaptunk

Elromlott a sárga villogónk - Mikuláscsomagot kaptunkAz Orpheus Állatvédő Egyesülethez bajban lévő - megmentésre váró állat (elsősorban kutyus és cicus) kapcsán naponta átlagosan öt és harminc közötti segélykérés érkezik. Ma állatmentés közben Mikuláscsomaggal lepett meg bennünket a parkolási cég. A hibásak alapvetően mi vagyunk: az egyik állatmentésből rohantunk egy másikba, közben nem vettük észre, hogy a sárga villogónk felmondta a szolgálatot... a parkolóőr viszont észrevette és Mikuláscsomagot adott, hiszen a parkolás így szabálytalan volt.

Az állatvédelmi központtal ismerkedtek a gyerekek

Az állatvédelmi központtal ismerkedtek a gyerekekAz Orpheus Állatvédő Egyesület évente nyolcszáz állatot ment meg. Az egyesület állatmentő tevékenysége mellett fontos feladatköre az oktatás / nevelés, szemléletformálás. Rendszeresen járnak gyerek csoportok az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi központjába. A fiatalok a felelős állattartás fontos kérdéseivel találkoznak, a tanult - tapasztalt ismereteket pedig továbbadják a családtagjaiknak, barátaiknak, közösségeiknek. Örömmel fogadjuk kiránduló csoportok tagjait, konferenciák felnőtt résztvevőit, állatbarát - kutyabarát magánszemélyek látogatását is. Az állatbarát gondolkodás, az állatvédelem ismerete nagyban hozzájárul a környezettudatosabb társadalom kialakulásához.

Pánik a kirajzott méhek miatt - méhecskeraj mentés

Pánik a kirajzott méhek miatt - méhecskeraj mentésAlgyő egyik kirándulók által forgalmas területén, az arra járók egy fán duruzsoló méhrajra lettek figyelmesek. A méhek a kora nyári időszakban az éhség, a kaptárban dúló betegség, a zsúfoltság végett gyakran elhagyják a méhkaptárukat. Nyulas Attila, az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere munkatársaival a fán csüngő nyolc - tízezer méhet a helyszínen állatbarát gondossággal megmentette. A kirajzott méhek alapvetően nem támadnak, de a nyugalmukat egy erősebb dezodor illat vagy a vonulási irányukat keresztező ember könnyedén felbolygathatja.

Nyugodt kutyából is válhat vadorzó?!

Nyugodt kutyából is válhat vadorzó?!Az utóbbi években egyre gyakrabban szerepelnek a sajtóhíradásokban a kutyák emberek elleni támadásai. A felgyorsult társadalmi és gazdasági változások sok szempontból befolyásolják az emberek állattartási kultúráját. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy a legtöbb problémássá vált kutyatartó az állattartás megkezdése előtt nem gondolt bele a felelős állattartás minimális követelményeibe. Alapvető gond, hogy a háziállatok tartását nem az állatok egész élethosszára tervezik, az állat számára nincs biztosítva megfelelő élettér, se anyagi fedezet a költségek finanszírozásához.

Egész évben Gazdikereső!

Egész évben Gazdikereső!Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi központjában sok - sok utcáról megmentett kutyus keresi végső menedékét, szerető gazdáját. A gyógyítás, életmentés, szocializáció után az örökbeadás, a felelős gazdák megtalálása a legnagyobb feladat. A www.ebangyal.hu oldalon, illetve a +36/20/360-98-46-os telefonszámon elérhetők az állatvédők, és informálódni lehet a négylábú védencekről, az örökbefogadás menetéről is.

Ebzárlat a veszettség visszaszorításáért - vigyázzunk a veszettséggel

Ebzárlat a veszettség visszaszorításáért - vigyázzunk a veszettséggelOltják a rókákat veszettség ellen mától két hétig az országban több helyen is, repülőről szórják ki az oltóanyagot. Évekig nem volt veszett róka Magyarországon, de szeptember óta több tucatnyit is találtak, már nagyvárosok, például Kecskemét vagy Budapest környékén is. A 2014. évi tavaszi, veszettség elleni, országos orális immunizálási kampány keretében összesen másfél millió adag oltóanyagot repülőgépről szórnak ki. A gyógyszer szórása 2014. április 05-től 2014. április 10-ig tart, ezeken a helyeken a szórás utáni napokban ebzárlat lép életbe.

Hasznos tavaszi tanácsok cicatulajdonosoknak

Hasznos tavaszi tanácsok cicatulajdonosoknakA tavasz a házi kedvencek számára is örömteli időszak, s míg a macskák akár egész télen a fűtőtest előtt durmoltak, addig az első napsugarakra ők is kimerészkednek már a szabadba, és boldogan nyúlnak el a fűben. Rendkívül fontos azonban, hogy a közös játékkal töltött időben is odafigyeljünk arra, hogy miként reagál a cica a jó idő beköszöntére, és ennek megfelelően ápoljuk szőrét, vagy alakítsuk ki számára a kertben a pihenésre és mókázásra, ugrándozásra alkalmas, és legfőképp biztonságos területet.

Utcára kiszökdöső kutyák nyomában

Utcára kiszökdöső kutyák nyomábanAz ország legtöbb önkormányzatának folyamatos gondot jelent a lakosság által utcára engedett kóbor állatok számának visszaszorítása. Magyarországon egymilliónál többre becsülik a tartott kutyák számát, éves viszonylatban majdnem minden négylábú házi kedvenc elszökik hosszabb - rövidebb időre. Gyakran előfordul, hogy a család kutyája a kóborlásból már sohasem tér haza...

Kutyajátszótér épül az Orpheus Állatvédelmi Központban

Kutyajátszótér épül az Orpheus Állatvédelmi KözpontbanEgyre több az Orpheus Állatvédő Egyesület által utcáról megmentett vagy elhanyagolt tartási helyekről kimentett kutyusok közül az elvadult, embertől és állatoktól félő egyed. Az egyesület az állatvédelmi központ egy elkerített területén hoz létre a jobb sorsra érdemes kutyák és a trénerek számára foglalkoztató teret. A kutyás játszótér az állatok emberhez-állathoz való szoktatását, kutyaiskolai feladatok sikeresebb működtetését segíti elő.